Creative Growth Hacking

Ontdek snel wat voor een type content of boodschap de meeste secondes, clicks of downloads realiseert met de data-driven creative growth hacking methode.

Wat is Creative Growth Hacking?

Creative Growth Hacking is een methode om middels korte creatieve experimenten te achterhalen welke aspecten van je marketing- communicatieboodschap en/of beeldtaal het meest effectief zijn om je marketing of communicatiedoelstelling te behalen. Op deze manier krijg je op korte termijn inzichten in je doelgroep, de effectiviteit van je merk en/of campagne assets en je communicatievoordelen.

Voor wie is Creative Growth Hacking?

Wil jij antwoorden op vragen als: vindt mijn doelgroep de boodschap die ik communiceer interessant? Sluiten de USP’s aan bij de wensen van de klant? In hoeverre sluit de tone-of-voice of visuele stijl aan bij mijn doelgroep of de doelgroep van mijn adverteerder?

En wil je het liefst zo snel mogelijk antwoord hierop, om je (volgende) marketingstrategie te bepalen? Of om stakeholders te laten zien dat je goed product ontwikkeld hebt? Dan is Creative Growth Hacking zeker iets voor jou!

Creative Growth Hacking doen we vaak met en/of voor:

 • Digital agencies die zich toeleggen op growth marketing via verschillende kanalen.
 • Adverteerders en/of apps en hun (in-house) campagne specialisten.
 • Samen met de adverteerder én hun digital agency.
Creative Growth Hacking 24AM
Zelf aan de slag met Creative Growth Hacking? Download onze gids en ontdek welke stappen je alvast kunt zetten.

Waarom Creative Growth Hacking?

Hoe je een succesvol merk bouwt, leek nog nooit zó tegenstrijdig. Aan de ene kant tonen experts zoals Byron Sharp, Les Binet en Peter Field keer op keer aan dat het hanteren van een consistent en emotie gefocust merkverhaal op de lange termijn zorgt voor meer en duurzame merkgroei. Aan de andere kant kan juíst het stoïcijns vasthouden aan één campagneboodschap of -beeld ervoor zorgen dat nieuwe merken, producten of strategieën het tweede levensjaar niet eens halen. Want nu marketingtools voor iedereen beschikbaar zijn, is elk groot én klein merk in staat om zonder enige terughoudendheid te communiceren naar dezelfde doelgroep en zo het onderscheid nog sneller en beter te achterhalen.

Het maakt dat de topprioriteit van een marketeer nu is: je snel aanpassen als merk. Nieuwe mogelijkheden en inzichten in de doelgroep direct toepassen in onze marketingcommunicatie om de consument te overtuigen van óns onderscheid voordat de concurrent dat doet.

Maar marktonderzoeken, observaties, interviews en trackingonderzoeken kosten doorgaans veel tijd en geld. Overigens levert gros van de methodes pas waardevolle inzichten op nadat het campagnebudget is uitgegeven. Creative Growth Hacking is de methode om op relatief korte termijn en met een beperkte investering inzichten te krijgen in wat wel of niet werkt.

Redenen om te starten met Creative Growth Hacking:

 • Je hebt een fantastisch product of waanzinnige app ontwikkeld, je wilt zo snel mogelijk de bühne op maar hebt (nog) geen creatief concept of idee.
 • Je hebt verschillende producten en/of USP’s en je wilt achterhalen welke het beste aansluiten bij de verschillende (sub)doelgroepen of kanalen.
 • Je bent nieuwsgierig naar welke consumer biases mogelijk van toepassing zijn voor jouw merk of product en je wilt dit op kleine schaal testen.
 • Consumenten kennen je al, want je loopt al een tijdje rond. Over de jaren heen heb je gecommuniceerd met verschillende boodschappen en campagne-materialen. Het is tijd voor iets nieuws of anders, maar wat is dat dan?!

Wat is de werkwijze?

In plaats van het ontwikkelen van een creatief concept of “the big idea” hanteren wij een pragmatische methode van slechts drie stappen:

 1. We formuleren data-gedreven hypotheses of aannames.
  Creative growth hacking gaat over experimenteren. Dit doe je op basis van aannames en hypotheses. Daarom is een eerste stap het formuleren van aannames en hypotheses over je merk, campagneboodschap ten aanzien van je doelgroep. 
 2. De hypotheses vertalen we naar visueel design. Of wel, banners.
  Nu je een set aan aannames hebt geformuleerd, is het tijd om deze om te zetten naar advertentie-uitingen. Creativiteit is de leidraad: wat demonstreer je in tekst of copy en wat vertaal je naar visueel design, afbeelding of video? Wij produceren je experiment assets voor je of helpen het design team daarbij.
 3. Live gaan, analyse van hypothese & revisie van creatieve strategie.
  Zijn de hypotheses op de juiste manier uitgewerkt naar fysiek designwerk? Dan kan het experiment beginnen. De wereld van campagne- en platformspecialisten en creatie professionals komen samen.

Creative Growth Hacking is een team effort waarin merk, creatie en media samenkomen. Samenwerking met digitale marketeers en campagne specialisten is hierin essentieel. Heb je geen mediabureau of campagne specialisten? Geen probleem, wij werken onder één dak samen met Sage+Archer.

Nieuwsgierig naar wat Creative Growth Hacking voor jou kan betekenen?

Wil je weten of Creative Growth Hacking een oplossing is voor jou?

Vraag ’t Martine!

Creative Lead bij 24AM
T: 020-7028224
E: martine.hammink@its24am.com