Groen gekleurde advertenties voor Magnum Vegan: herkent de consument Magnum nog?

Unilever brengt een vegan-variant op de markt voor de klassieke Magnums Almond en Classic. Met een awareness campagne zet Unilever in op zichtbaarheid voor het zuivelvrije ijsje. Om daarbij de focus op vegan te versterken, kleurt Magnum voor één keer groen.

Magnum vegan banner

Awareness voor Magnum Vegan

Magnum wil zichtbaarheid voor de Magnum Vegan. Het zuivelvrije ijsje is gemaakt van erwteneiwit, een plantaardig alternatief voor zuivel. Het ijsje is ontwikkeld door Belgische meester chocolatiers van Callebaut om dezelfde hoogstaande kwaliteit romig ijs te ontwikkelen. De ijsjes kregen van de Europese Vegetarische Unie het vegan-label toegekend; een kwaliteitskeurmerk voor veganistische producten. Unilever: ‘We merken een duidelijke vraag van de consument naar zuivelvrije producten en we zijn er trots op dat we nu ook Magnum Vegan kunnen aanbieden.’

Om de doelgroep bewust te maken van de zuivelvrije variant ontwikkelen MobPro en 24AM samen met Mindshare een mobile awareness strategie. De focus: 100% zichtbaarheid en maximale merkherkenning.

100% zichtbaarheid

Unilever hanteert een eigen viewability standaard waarbij een mobile display advertentie als viewable wordt gedefinieerd. Hierbij moet 100% van de pixels van de advertentie gedurende één seconde in beeld zijn. Dit wijkt af van de MRC-standaard, waarbij 50% van de pixels gedurende één seconde wordt gehanteerd.

Aan de hand van voorspellingsmodellen meten en voorspellen we in hoeverre een advertentie in beeld is, alvorens we de advertentieruimte inkopen. Logischerwijs rekent Unilever enkel af voor de viewable impressies.

Maximale merkherkenning

Advertenties in een vluchtige omgeving, zoals mobiele platformen, moeten in korte tijd hun werk doen. Behalve de aandacht trekken en behouden, is één van de belangrijkste pijlers voor 24AM dat het merk in de advertentie maximaal herkenbaar is.

Om die reden zoekt 24AM naar visuele brand assets die in staat zijn snel te communiceren. Één van de meest herkenbare visuele assets van Magnum, tevens altijd consistent gebruikt, is de bruin-gouden kleuren. Pm de focus op de vegan categorie te versterken, koos Magnum nu voor de kleur groen.

Mobile Magnum advertentie

Voorafgaand aan de campagne werd gecheckt wat het effect zou zijn van de nieuwe kleur op de merkherkenning. Daarvoor zetten MobPro en 24AM een klein en kortlopend kwantitatief onderzoek in onder een testpanel. Bij deze groep bekeken we in welke mate zij het merk Magnum herkende in de advertising, op basis van spontane merkbekendheid. Daaruit bleek dat bijna alle respondenten de advertentie direct met het Magnum-merk verbonden. Ook de campagneboodschap ‘Nieuw Magnum Vegan’ was bij vrijwel alle respondenten helder. Zo kon Unilever met zekerheid een effectieve awareness creëren voor de Magnum Vegan.

Wil jij ook zichtbaarheid creëren voor jouw merk of product? Laat dan jouw e-mailadres achter of neem contact op met één van onze specialisten.

[tmm name=”team”]

[fluentform id=”2″]

Geef een antwoord