Drinkies by Heineken lanceert bezorg app samen met 24AM

Deze zomer verdient heel Amsterdam kratjes met hun matties dankzij de nieuwe campagne voor bezorgservice Drinkies by Heineken.

Heineken komt met een nieuwe campagne voor Drinkies. De bezorgservice met app voor koude dranken en snacks, geleverd voor winkelprijzen, waar je ook bent. In de zomer nemen de gezellige, geplande en onverwachte, momenten in de stad toe. Precies het moment om Amsterdammers Drinkies op korte termijn te laten uitproberen.

Kortingsactie Drinkies wordt collectieve beleving

Hiervoor ontwikkelde 24AM een actiematig concept: ‘Verdien kratjes met je matties’. Deze gaat uit van het viral loop effect: de doelgroep belonen om vrienden aan te sporen het product ook te gebruiken. Via de Drinkies app (alleen beschikbaar in Amsterdam) ontvangen gebruikers direct €10 korting per vriend die via hun persoonlijke link bestelt (hierbij geldt een maximale korting per winkelmand van 50%).

Martine Hammink, Creative Lead bij 24AM:

“Maar simpelweg de korting communiceren vonden we niet passen bij een merk als Heineken. Door zelf de Drinkies app te gebruiken ondervonden we binnen no-time het effect van de vriendenkorting. We grepen elke gezellige kans aan om elkaar aan te sporen te bestellen bij Drinkies. Allemaal om zelf die korting te ontvangen. Precies die collectieve uitwerking die de app op ons had, wilden we terugbrengen in de campagne”

Creatieproces stopt nooit: on-the-go optimaliseren op basis van data

De campagne bestaat uit een serie digitale advertenties waarin steeds een andere groep vrienden gezellig met elkaar in een andere context is te zien. Martine Hammink: “We namen sales data, data over de doelgroep en targetingmogelijkheden bij elkaar. In de vertaalslag naar beeld leverde dit verschillende herkenbare social situaties op die een goede aansluiting vonden met Drinkies. Lopende de campagne verrijkten we deze basisset voortdurend met inzichten uit het campagne dashboard, opgezet door onze mediazus MobPro”. Zo ontstond er gedurende campagne een advertentiereeks met o.a. een locatie gerichte versie ‘Verdien kratjes met je matties in Amsterdam’, een variant met een girls night scene en de copy ‘Verdien Jillz met je girls’, een voetbalvariant met een groep juichende mannen voor de tv (‘Verdien kratjes met je voetbal matties’) en een vrijmibo scene met ‘Verdien kratjes met je kantoor matties’. 

Mees Tromp, E-commerce Manager bij Heineken:

“De aanpak om data uit onze app en context data te combineren voor een mooie reeks aan creaties, en deze óók nog eens on-the-go te optimaliseren met de campagneresultaten, vinden we ontzettend interessant. Het geeft ons de flexibiliteit om steeds een relevante ad te laten zien zodat we meer impact maken, zonder daarin de schaalbaarheid van de campagne te verliezen”. 

De campagne is te zien in groot scala aan apps zoals Nu.nl, Buienradar, 9292.ov en Voetbalzone, op Snapchat, Facebook, Instagram en op digitale out-of-home. De campagne is een samenwerking tussen MobPro en Dentsu Aegis, waarbij MobPro verantwoordelijk is voor media-inkoop en optimization van die kanalen. 

Geef een antwoord