Creative growth hacking: grip op de effectiviteit van je online advertenties

Krijg op korte termijn inzicht in de effectiviteit van je advertentie-uiting voordat je al je campagnebudget uitgeeft. 24AM publiceert de gids voor creative growth hacking.

Vindt mijn doelgroep de boodschap die ik communiceer interessant? Sluiten de USP’s aan bij de wensen van de klant? Wordt de beeldtaal van de campagne een succes? De vragen waar marketeers, aan de start van een reclamecampagne, van wakker liggen.

Een begrijpelijk zorg, aldus 24AM’s Creative Lead Martine Hammink. “Een succesvolle campagne maken was nog nooit zó lastig”. Consumenten van nu hebben een steeds kortere aandachtspanne. Daarbij is nu elk bedrijf, dankzij de beschikbaarheid aan marketingtools, in staat om het onderscheid sneller en beter te communiceren naar dezelfde groep mensen. Hammink: “Bijwijlen zonder enig terughoudendheid. Er ligt dus wel wat druk op de schouders van de marketeer in de 21e eeuw. Idealiter wil je antwoord op dergelijke vragen vóórdat je al het campagnebudget uitgeeft”.

24AM’s Creative lead Martine Hammink

Wat is creative growth hacking?

Creative growth hacking is een methode waarmee marketeers, middels online experimenten, op korte termijn achterhalen welke aspecten van hun marketingcommunicatie-boodschap en/of -uiting de doelgroep wel of niet triggert.

Dat vraagt volgens Hammink wel om een andere manier van werken: “Waar normaliter de verantwoordelijkheid van creatie en/of design stopt zodra de campagne is gelanceerd, blijft creatie betrokken gedurende het proces. Media en creatie moeten samenwerken om te ontdekken wat wel en wat niet werkt, om daar meteen op te itereren”.

De gids is een praktische handleiding hoe marketeers dit zelf in de praktijk kunnen toepassen. Het behandeld uitgebreid welke drie stappen nodig zijn, een data library voor het verzamelen van data, welke KPI’s je kunt hanteren en een voorbeeld van creative growth hacking in de praktijk.

De gids voor creative growth hacking ontvangen? Klik hier:

[email-download-link namefield=”YES” id=”2″]

Mogelijk gebruiken we je email om je te contacteren over nieuwe praktijkcases, handige gidsen, trends of 24AM updates. Ben je redacteur of journalist of heb je geen bedrijfsemail? Stuur een bericht naar info@its24am.com voor verdere instructies.

Geef een antwoord