Een onconventionele voice commercial voor JBL link

Harman Kardon en 24AM ontwikkelen een mobile first campagne voor de JBL Link smartspeaker die in heel Europa verstaanbaar is.

JBL Mobile First campagne 24AM

Harman Kardon komt met een nieuwe campagne voor JBL Link. De speaker die het legendarische geluid van JBL combineert met Google Voice Assistent. De campagne bestaat uit een serie korte video’s opgenomen in vier Europese talen waarin het gemak van de speaker in verschillende situaties wordt uitgebeeld.

Hiervoor ontwikkelde 24AM een mobile first campagne. De insteek van het concept is zowel humoristisch als onconventioneel. In plaats van de draak te steken met de spraakgestuurde technologie op negatieve wijze (in de problemen komen doordat je apparaten onbedoeld aanstuurt), richt het concept ‘You get used to voice control very quickly’ juist op de positieve ontwikkeling van de spraakgestuurde speaker.

In de korte video’s geeft de acteur de JBL Link verschillende opdrachten. Hij zet zijn playlist op, vraag naar het actuele weer of naar de afspraken in zijn agenda. Het geven van spraakgestuurde opdrachten gaat zo gemakkelijk en vloeiend dat de acteur uit gewenning het toepast op zijn eerst volgende dagelijkse taak. Het aansturen van de lift (“Derde verdieping alsjeblieft”), het strijken van een overhemd of het bakken van een eitje. Maar, deze apparaten zijn (nog) niet smart waardoor er logischerwijs niets gebeurd. De acteur beseft: you get used to voice control very quickly. 

Martine Hammink, Creative Manager bij 24AM: “Gros van de reclamebureaus stoeit al met het overbrengen van een campagneboodschap voor 30 of 15 seconden commercials. Wij houden de zessecondenregel aan. Eigenlijk nog beter: 3 seconden. We zien dat vanaf dat moment gros van je doelgroep is weggeswiped. Het leidt ertoe dat soms heel leuke concepten sneuvelen, want het heeft (te) veel tijd nodig om het over te brengen. Of je moet de verhaallijn wat aanpassen. Zo besloten we bij deze campagne om eerst een herkenbare JBL voice command te laten zien, namelijk je favoriete muziek afspelen op de speaker”.

Een andere mobile first uitdaging is het concept zo te produceren zodat het campagnemateriaal er straks op elk beedscherm en op elk type medium nog even goed verteld wordt. Martine: “Je hoeft maar één minuut door je Instagram Stories te swipen om te zien dat online commercials één-op-één worden doorgezet naar alle platformen. Het product is maar voor de helft in beeld, gezichten worden raar afgesneden, de ondertiteling of het logo wordt geblokkeerd door een layer van het plaftorm. Door vóórdat je gaat produceren en scripten al na te denken over welke media je inzet, zorgt ervoor dat je dure productie op elk platform er net zo goed uitziet”. 

Om die reden was 24AM niet alleen verantwoordelijk voor concepting, maar ook voor het go-live maken van video’s voor de verschillende ingezette media.

Wil jij, net als JBL, jouw doelgroep op hun favoriete platformen bereiken met mobile first content? Laten we samen kijken hoe we dit slim en creatief aanpakken! Bel mij, Martine Hammink, via 020-7028209 of type een leuke mail naar martine.hammink@its24am.com. Tot snel!

Geef een antwoord