Een mobile-first video voor Deliveroo

De aandacht van de moderne consument is vluchtig. Hoe kan Deliveroo attentie trekken van de mobile-first consument om zo de nummer één lokale maaltijdbezorger te worden?

Deliveroo’s uitdaging

Deliveroo’s missie is om de allerbeste lokale restaurants direct aan de deur van mensen te brengen. De maaltijdbezorger biedt daarvoor een selectie van populaire restaurants en wil dit bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen. Maar, de aandacht van de hedendaagse consument is vluchtig en schaars. Aan 24AM de vraag hoe Deliveroo attentie kan trekken van de mobile-first consument om zo de nummer één lokale maaltijdbezorger te worden.

Mobile proof Deliveroo video’s

Onderzoek toont aan dat consumenten op smartphones verkeren in een mobile-mindset. Op dat moment hebben ze een korte aandachtsspanne en zijn ze op zoek naar content die snel te consumeren is. Om die reden heeft 24AM gekeken naar hoe Deliveroo de merkboodschap kan doorvertalen naar mobile devices.

Hiervoor zijn verschillende korte video’s van 6 tot 10 seconden opgemaakt. In elk frame is een logo toegevoegd om de koppeling met de boodschap en het merk te expliciteren. Vervolgens zorgt MobPro, de mobile-first media partner van 24AM ervoor dat de video niet op served impressie, maar per completed video wordt afgerekend. Zo biedt Deliveroo op het juiste moment een impactvolle merkervaring die tevens aansluit bij de gebruikerservaring van de consument, en rekent de bezorgdienst ook daar ook op af.

Het resultaat

De campagne heeft veel unieken bereikt en scoorde erg goed op completion rate. De video van 10 seconden werd aan de bovenkant van de benchmark uitgekeken, de video van 6 seconden scoorde er boven. Dit betekent dat de merkboodschap goed in beeld is geweest en zo meer impact kon maken. Het resultaat van deze awarenesscampagne draagt zo bij aan het realiseren van merkgroei.

Geef een antwoord